BIE Better

Pijn in de schouder? Kom voor een Mylogenics behandeling naar BIE HEALTHY in Amsterdam! Bel 06 54 24 41 76

Mylogenics

Mylogenics Release Techniques:
Mylogenics is gericht op preventie, behandeling en prestatieverbetering.

Verklevingen (pijnlijke, verharde plekken), in weefsels kunnen ontstaan als gevolg van acute blessures, herhaalde bewegingen en constante druk of spanning. Zij veroorzaken vaak pijnlijke en beperkte bewegingsmogelijkheden. Het verwijderen van verklevingen, heeft als gevolg:

 • Pijnreductie
 • Verbetering van de mobiliteit, bewegingsmogelijkheden
 • Meer spierkracht
 • ‘Direct’ resultaat! In de meeste gevallen zijn 2 tot 5 behandelingen voldoende. Dit is een groot verschil met de reguliere fysiotherapie!
 • Veel mensen ervaren een Mylogenicsbehandeling als een ‘lekkere pijn’

 Zeer effectieve, nieuwe manier van behandelen bij klachten.

Vrij van: Pijn in de schouder, Knieklachten, (lage) Rugklachten, Nekklachten, Tenniselleboog, RSI, Achillespees/ Kuitklachten, Shin Splints, Frozen shoulder’ (bewegingsverlies in de schouder), Slijmbeursontstekingen, Bovenbeenblessures. Uitstralende pijn en doof gevoel in lichaamsdelen, etc.
Lees meer

Wat is Mylogenics?
Mylogenics is een nieuwe, veelomvattende test- en behandelmethodiek waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

De Mylogenicsmethodiek bestaat uit het behandelen of opheffen van adhesie (verklevingen) van spieren, bindweefsel en zenuwen, en is gericht op preventie, behandeling en prestatieverbetering.

Welke klachten/blessures zijn geschikt voor een Mylogenicsbehandeling?
Mylogenics is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten, zoals:

 • Nek-/schouderklachten/ tenniselleboog/ RSI
 • (Lage) rugklachten
 • Knieklachten
 • Peesontstekingen
 • ‘Frozen shoulder’ (bewegingsverlies in de schouder)
 • Slijmbeursontstekingen
 • Bovenbeenblessures
 • Achillespeesklachten/ kuitklachten etc.

Het doel van Mylogenics
Het doel van Mylogenics is het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van de diverse weefsels. Eventuele zwakke schakels kunnen direct versterkt worden en verklevingen in weefsels (spieren, pezen, ligamenten, fasci en zenuwen), worden manueel verwijderd door het toepassen van specifieke behandelmethodes. Verklevingen in weefsels kunnen ontstaan als gevolg van acute blessures, herhaalde bewegingen en constante druk of spanning. Deze verklevingen veroorzaken vaak pijnlijke en beperkte bewegingsmogelijkheden.

Hoe ontstaan blessures (overbelasting) en chronische pijnen?
Overbelaste spieren (en andere weefsels) veranderen op drie manieren:

 1. acuut (verrekkingen, scheuren, kneuzingen etc.)
 2. chronische kleine beschadigingen (microtrauma)
 3. gebrek aan zuurstof (hypoxia)

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat het lichaam verklevingen vormt, d.w.z. dat de diverse weefsels die normaal vrij kunnen bewegen aan elkaar gaan kleven. Dit veroorzaakt pijn en ongemakken. Als het aantal en de omvang van de verklevingen toenemen worden spieren zwakker en korter, ontstaan peesontstekingen en kunnen zenuwen beklemd raken. Dit kan een verminderde beweging, krachtverlies en pijn veroorzaken. Als een zenuw wordt ingeklemd kan een patiënt tintelingen, een dof gevoel en/of spierzwakte ervaren.

Hoe verloopt een Mylogenicsbehandeling?
Een Mylogenicsbehandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. Mylogenics is een, veilige manier van behandelen, kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten. Vanwege de grote effectiviteit van de behandelingen zijn er afhankelijk van de aard van de klacht slechts tussen de 2 à 6 behandelingen noodzakelijk. Echter is 1 à 2 maal een behandeling geen uitzondering voor chronische klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen krijg je uitleg over de oorzaak van uw klacht en leer je specifieke preventieve oefeningen.

Methode:
De Mylogenicsmethodiek is gericht op preventie en behandeling van klachten en prestatieverbetering van het lichaam, en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden, zoals Active Release, Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine etc.

Met behulp van Mylogenics zijn binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel opgespoord. Dit gebeurt door middel van specifieke testprotocollen zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatietesten. Deze testen creëren een nauwkeurig beeld van het functioneren van je lichaam.

Hoe voelt een Mylogenicsbehandeling?
Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse specifieke protocollen oncomfortabel aanvoelen als de verschillende verklevingen worden losgemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is tijdelijk en verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de beweging.

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel cliënten ervaren een Mylogenicsbehandeling als een ‘lekkere pijn’.

Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?
In het merendeel van de gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al een positief resultaat.

Dit kan zijn als gevolg van:

 • Een grotere bewegingsuitslag
 • Minder pijn
 • Meer kracht
 • Verminderde tintelingen en afname van dof gevoel in de ledematen.


Tijdens een
BIE BETTER behandeling wordt begonnen met:

 • Mylogenics Release Techniques
 • Vervolgd met Massage en/ of eventueel Energiewerk.
 • Wanneer nodig zullen er trainingsadviezen worden meegegeven.

Er wordt gewerkt met verschillende technieken, binnen 1 uur,  die ieder op hun eigen wijze helend zijn. Ze vullen elkaar aan voor een extra diep, snel en langdurig herstel.

Via karin@biehealthy.nl / Tel.nr. 06-54244176 kun je een afspraak maken