BIE Balanced

Personal Hormonal Profiling? Kom voor een Hormonal Profile naar Biehealthy in Amsterdam! Bel 06 54 24 41 76

Personal Hormonal Profiling

Onderzoek heeft aangetoond dat ouder worden, gezondheid en lichaamssamenstelling meer verband met elkaar hebben dan voorheen werd gedacht. De rol die de diverse hormonen hierbij spelen blijkt de ‘missing link’ te zijn. Hormonen bepalen hoe jij je voelt en hoe je er uitziet! Een disbalans kan leiden tot lichamelijke en mentale klachten.

PHP meting is de basis voor:                                                             Ook mentaal is er veel te bereiken:
•  Verbetering algehele gezondheid                                                      • Geen suikerdips
• Hormonaal in balans zijn = een betere bodycompositie                      • Minder geïrriteerdheid
• Gewichtsverlies op specifieke probleemgebieden                               • Betere concentratie
• Meer spiermassa – Minder vetopslag                                                  • Goede nachtrust
• Fit zijn én voelen!                                                                                 • En een goed humeur!

Op basis van jouw persoonlijk hormonale profiel krijg je advies over goede voeding en een specifiek trainingsschema. Samen gaan we werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

Het begin van blijvende verandering!

Lees meer

Hormonale disbalans
Onderzoek heeft aangetoond dat ouder worden, gezondheid en lichaamssamenstelling meer verband met elkaar hebben dan voorheen werd gedacht. De rol die de diverse hormonen hierbij spelen blijkt de ‘missing link’ te zijn.

Hormonen bepalen niet alleen hoe jij je voelt maar ook hoe je eruit ziet. De hoeveelheid vet die op een bepaalde plaats in het lichaam wordt opgeslagen is afhankelijk van iemands hormonale profiel. Iedereen herkent ze wel, vrouwen met een slanke taille maar brede heupen en dikke benen, en relatief slanke mannen met toch een zwembandje of bierbuik. Twee voorbeelden waarbij duidelijk sprake is van een hormonale disbalans. Met andere woorden, een hormonale disbalans zorgt o.a. ook voor een disbalans in iemands vetopslag. Door de uit balans zijnde hormonen op een natuurlijke wijze te beïnvloeden zul jij je jonger en vitaler voelen en tegelijkertijd gewicht verliezen op jouw specifieke probleemgebieden.

Beïnvloeding van hormonen
Door het meten van 12 verschillende huidplooien verspreid over het lichaam kan je persoonlijke ‘Hormonal Profile’ worden bepaald. De verhoudingen tussen de 12 meetpunten geven namelijk de verhoudingen tussen de verschillende hormonen aan.

We kunnen onze hormonen op drie verschillende manieren beïnvloeden, namelijk door voeding, training en met supplementen. Naar aanleiding van jouw ‘personal hormonal profile’ ontvang je een op maat gemaakt voedings-, trainings- en supplementenschema waarmee je gegarandeerd succes behaalt (mits de richtlijnen zorgvuldig worden gevolgd uiteraard!). Plaatselijke vetophopingen worden beïnvloed, door het op natuurlijke wijze manipuleren (lees: weer in balans brengen) van de hormonen.

Vragenlijst
Voor het bepalen van je ‘personal hormonal profile’ dien je ook een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst in combinatie met de gegevens van de huidplooimetingen geven een duidelijke beeld m.b.t. iemands hormonale profiel. Aan de hand van deze gegevens ontvang je dan binnen enkele werkdagen jouw persoonlijke schema’s.

Personal hormonal profiling is tevens uitermate geschikt om je sportprestaties te verbeteren. Diverse atleten van topniveau maken daarom al geruime tijd gebruik van deze methode.

Wat doen hormonen?
Hormonen reguleren onze stofwisseling, onze eetlust, fysieke kracht en de omvang van onze spieren alsmede hoeveel en waar we vet opslaan, ons lichaamsgewicht en hoe we ons voelen. Alles draait echter om de balans tussen deze hormonen.

Voor vrouwen is dit vaak heel duidelijk. Zij ervaren maandelijks, ten tijde van de menstruatiecyclus, dat hun hormonale balans essentieel is voor hoe ze eruit zien en hoe ze zich voelen. Een veel voorkomend verschijnsel is dan ook het premenstrueel syndroom (PMS) dat gepaard gaat met bijvoorbeeld heftige ‘moodswings’. Ook wanneer vrouwen starten met de pil ervaren zij vaak een toename van hun vetmassa die zich met name rond de billen en benen manifesteert.

Stofwisseling
Hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulatie van ons metabolisme (de stofwisseling) en het metabolisme is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat de calorieën verbrand worden terwijl een trage stofwisseling de calorieën opslaat als vet. Daarom kunnen twee personen exact hetzelfde eten terwijl de één op hetzelfde gewicht blijft en de ander zwaarder wordt.

Door middel van voeding, supplementen en training kunnen we het metabolisme aanzienlijk verhogen. Met training alléén is deze doelstelling niet haalbaar! Het is dus niet afdoende om af en toe, bijvoorbeeld tijdens een training, het metabolisme even te verhogen. De kunst is om gedurende de gehele dag je metabolisme hoog te houden. Daarom speelt voeding in relatie tot de hormonale balans en het verhogen van het metabolisme een zeer grote rol. De strijd tegen overgewicht wordt pas gewonnen wanneer het metabolisme 24 uur per dag op een hoger niveau functioneert.

Samenspel tussen hormonen
Gedacht werd dat met name insuline verantwoordelijk was voor de vetopslag, maar uit recent onderzoek is gebleken dat ook het groeihormoon, schildklierhormoon, stresshormoon en de mannelijke en vrouwelijke hormonen testosteron en oestrogeen een grote rol spelen m.b.t. het lichaamsgewicht en de lichaamssamenstelling.

Kortom, het is dus een samenspel tussen diverse hormonen dat bepaalt hoe we er uit zien, maar andersom heeft onze lichaamssamenstelling ook invloed op onze hormonale balans. Het is een vicieuze cirkel die doorbroken zal moeten worden om het lichaam weer in balans te krijgen.

De hormonale balans is simpelweg essentieel voor een goede fysieke en mentale gezondheid en het optimaliseren van ons metabolisme. Hormonen bepalen of men gezond oud wordt of juist snel aftakelt naarmate de leeftijd vordert.

Of je nu wilt afvallen, er beter uit wilt zien of je gezonder en jonger wilt voelen, alles valt en staat met het in balans brengen of houden van de diverse hormonen en het op peil houden van de stofwisseling. Dit alles kan bereikt worden met de juiste voeding en supplementen, en met behulp van trainingen die aangepast zijn aan het betreffende hormonale profiel.

Ook geïnteresseerd in een meting en persoonlijke begeleiding op weg naar jouw doel?
Via karin@biehealthy.nl / Tel.nr. 06-54244176 kun je een afspraak maken.